Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 0

    Kastamonu Üniversitesi'nde düzenlenen törende, Tosya, Taşköprü, Cide Rıfat Ilgaz ve Kastamonu meslek yüksekokulları bünyesindeki akredite programlara MEDEK Akreditasyon Belgeleri verildi.

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 1

    Tören öncesinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve MEDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ı makamında ziyaret ederek mesleki eğitimdeki kalite güvencesi, üniversite-sektör entegrasyonu ve uygulama temelli eğitim modelleri üzerine görüşmelerde bulundu. Ziyaretin ardından başlayan programda, Rektör Topal meslek yüksekokullarının uygulamaya dayalı eğitim anlayışıyla üniversitelerin önemli birimleri olduğunu belirterek, MEDEK akreditasyonlarının ulusal kalite standartlarıyla uyumu ortaya koyduğunu ifade etti. Sürekli iyileştirme anlayışıyla öğrencilerin mesleki yeterliliklerini ve istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 2

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Mesleki Eğitimde +1 Uygulamalı Eğitim Modeli" hakkında bir sunum yaptı. Modelin, öğrencilerin bir dönemlerini tam zamanlı olarak iş dünyasında geçirerek uygulama becerisi kazanmalarını hedeflediğini anlatan Sarıbıyık, mezuniyet öncesinde iş tecrübesi edinmenin öğrencilere büyük avantaj sağladığını vurguladı. Bu sayede öğrencilerin işe başladıkları kurumlara daha kolay uyum sağladıklarını, hatta doğrudan istihdam edildiklerini veya başka işletmelere tavsiye edilebildiklerini belirtti. Ayrıca, öğretim elemanlarının da iş dünyasıyla doğrudan temas kurarak ders içeriklerini güncelleyebildiğini ve ortak projeler geliştirebildiğini sözlerine ekledi.

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 3

    Prof. Dr. Sarıbıyık, üniversite-sanayi iş birliği kavramını daha geniş bir çerçevede ele aldıklarını ve sadece sanayi değil, sağlık, hizmet gibi tüm sektörleri kapsayan iş dünyasıyla bütünleşmiş bir üniversite modeli hedeflediklerini dile getirdi. Mevcut uygulamada gastronomi bölümü hariç tüm birimlerde öğrencilerin bir dönem boyunca tam zamanlı işyeri eğitimi almasının planlandığını, hatta bu süreci iki döneme çıkarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Program sonunda, MEDEK tarafından akredite edilen Tosya, Taşköprü, Cide Rıfat Ilgaz ve Kastamonu Meslek Yüksekokulları bünyesindeki programlara akreditasyon belgeleri takdim edildi.

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 4

  • Meslek yüksekokulları MEDEK akreditasyon belgelerini aldı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.