Mihalgazi Belediye Başkanı Güneş’e hakaret davasında ilk duruşma yapılıyor
-
İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik kılık kıyafeti üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, bugün Eskişehir Adliyesi’nde görülüyor.
-
Duruşma sırasında, Başkan Güneş’e destek vermek amacıyla geleneksel kıyafetleriyle çok sayıda kadın adliyeye akın etti. Sosyal medya platformu X üzerinden 'MEKorkmazTR' rumuzuyla paylaşımlarda bulunan Korkmaz, bu paylaşım sonrası halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
-
Duruşma devam ederken, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak da destek vermek için adliyeye gelenler arasında yer alıyor. Duruşma sonunda Zeynep Güneş’in basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.








