Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Özel eğitimde 600 bin öğrenciye destek
-
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beşiktaş'ta düzenlenen özel eğitimde rehberlik çalışmaları iş birliği protokolü imza törenine katıldı.
-
Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada, özel eğitim alanındaki öğrenci sayısına ilişkin bilgiler verdi. Milli Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar'ın 724 bin öğrenciden bahsettiğini hatırlatan Tekin, bu öğrencilerin bir kısmının kaynaştırma öğrencisi, bir kısmının özel eğitim okullarına devam ettiğini, bazılarının özel eğitim sınıflarında yer aldığını ve evde bakım ile hastanede bakım hizmeti alan öğrencilerin de bulunduğunu belirtti. Tekin, bu hizmetlerin Türkiye adına önemli bir katkı olduğunu vurgulayarak Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.
-
Bu rakamların yanı sıra, özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim desteği alan yaklaşık 600 bin özel eğitim öğrencisi daha olduğunu dile getiren Bakan Tekin, bu hizmetlerin yaklaşık 3 bin 200 özel rehabilitasyon merkezinde verildiğini ifade etti. Tekin ayrıca, bazı insanların engellerinin görülebildiğini, bazılarının ise görünmediğini belirterek, kalbinde katılık ve vahşet olan İsraillilere örnek gösterdi ve Allah'ın herkesi aynı yarattığını, engellerle yaşamayı bilenlerin veya engellerini dışarıdan hissettirenlerin olduğunu söyledi. Hepimizin aynı dünyada ve eşit şartlarda yaşadığını vurguladı.
-








