Mogadişu'da muhalif milislerle güvenlik güçleri arasında çatışma

  • Mogadişu'da muhalif milislerle güvenlik güçleri arasında çatışma 0

    Somali’nin başkenti Mogadişu’da güvenlik güçleri ile muhalefeti destekleyen milisler arasında çatışmalar başladı. Bu çatışmalar sonucunda evlerde hasar meydana gelirken, bazı siviller evlerini terk etmek zorunda kaldı.

  • Mogadişu'da muhalif milislerle güvenlik güçleri arasında çatışma 1

    Dün akşam saatlerinde patlak veren çatışmalar, Mogadişu’nun Howlwadag ve Abdiasis bölgelerinde yoğunlaştı. Binlerce asker, Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Muhammed’in görev süresinin uzatılmasına karşı yapılacak protestolar öncesinde milislerle çatıştı. Polis, bazı bölgelerde havan topu saldırıları düzenleyen ağır silahlı gruplara karşı geniş çaplı bir güvenlik operasyonu yürüttüklerini duyurdu.

  • Mogadişu'da muhalif milislerle güvenlik güçleri arasında çatışma 2

    Eski Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmed, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin kendi evini hedef aldığını belirterek, hükümeti anayasayı yasa dışı bir şekilde değiştirmekle suçladı. Ahmed, “Hükümet güçleri evimi kuşattı ve saldırdı. Onların saldırgan tavırlarından asla korkmuyorum, karşılık vereceğim” ifadelerini kullandı. Ülkedeki siyasi gerginlik, Cumhurbaşkanı Muhammed’in demokratik seçimler için yeni bir anayasa hazırlaması ve görev süresini uzatmasıyla birlikte tırmanmaya devam ediyor.

  • Mogadişu'da muhalif milislerle güvenlik güçleri arasında çatışma 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.