Muğla şoktan çıkamadı: Bir haftada 59 gözaltı, 17 tutuklama! Hırsızlık ve dolandırıcılığa geçit yok!
-
Muğla'da 10-16 Kasım 2025 tarihleri arasında Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği sıkı asayiş operasyonları, kentte büyük yankı uyandırdı. Bu yoğun çalışmalar neticesinde tam 59 aranan şahıs adalete teslim edilirken, mahkeme kararıyla 17 kişi cezaevine gönderildi.
-
Belirtilen hafta boyunca Muğla Jandarması, tam 3 bin 681 devriye görevi yürüttü ve 42 bin 608 kişiyi, 19 bin 260 aracı denetimden geçirdi. Bu denetimlerde, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 59 kişi yakalandı. Yakalanan zanlıların suç profili incelendiğinde; 7'sinin dolandırıcılık, 4'ünün hırsızlık, 6'sının kaçakçılık, 4'ünün uyuşturucu madde ticareti ve 38'inin ise diğer muhtelif suçlardan kaydı olduğu anlaşıldı. Bu kişilerden 17'si, verdikleri ifadeler ve deliller doğrultusunda tutuklanarak cezaevine konuldu.
-
Öte yandan, Jandarma Dedektifleri (JASAT) birimi de firari suçluların peşini bırakmadı. JASAT ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi daha yakalandı. Adliyeye sevk edilen bu şahıslardan 2'si de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muğla Jandarması tarafından alınan önlemler ve aralıksız sürdürülen denetimler sayesinde Kasten Yaralama, Oto Hırsızlığı, Hakaret ve Mala Zarar Verme gibi suçlarda belirgin bir düşüş yaşandığı ifade edildi. Muğla Jandarması, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesinin aynı kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurguladı.
-
-








