Muğlada 29 Ekim coşkusu: Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşti
-
MUĞLA (İHA) – Muğlada Cumhuriyetin 102. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı. Tören, kurum araçlarının geçişiyle sona ererken, katılımcılar bayram coşkusunu birlikte yaşadı.
-
Kutlamalara Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Koramiral Rafet Oktar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldı. Vali Akbıyık, yaptığı konuşmada Cumhuriyet Bayramının önemine vurgu yaptı. "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Benim en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Vali Akbıyık, Cumhuriyet’in sadece bir yönetim şekli olmadığını, milletin geçmişinden gelen köklü bir değer olduğunu belirterek, "Cumhuriyet, damarlarımızda dolaşan kandır. Onu şan ve şerefle yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünün milletinden kaynaklandığını vurgulayan Akbıyık, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma kararlılığını dile getirdi.
-
Konuşmasında gençlere de önemli mesajlar veren Vali Akbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz" sözleriyle gençlere duyulan güveni ifade etti. Gençlerin, ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması hedefi için çok çalışması gerektiğini belirten Vali, onların en önemli görevlerinin Cumhuriyeti sonsuza dek korumak olduğunu vurguladı. Tören, halk oyunları gösterisi ve çeşitli kurumların araç geçişiyle coşkulu bir şekilde sona erdi.
-
-
-








