Muş merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

  • Muş merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli yakalandı 0

    Muş merkezli olarak gerçekleştirilen bir operasyonda, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçuna karıştığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı.

  • Muş merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli yakalandı 1

    Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nın (MASAK) koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, Muş'un yanı sıra Gaziantep, Kayseri, Adana, Düzce ve Iğdır illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin, sahte ilanlar aracılığıyla elektronik eşya, tarım aletleri, bungalov kiralama, oto yedek parça ve otel rezervasyonu gibi alanlarda vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

  • Muş merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli yakalandı 2

    MASAK tarafından gerçekleştirilen incelemelerde, şüphelilere ait hesaplarda toplam 226 milyon 698 bin 128 lira para hareketliliği tespit edildi. Yakalanan 7 şüphelinin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, dijital materyal ve sim kart ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli soruşturma devam ediyor.

  • Muş merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 şüpheli yakalandı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.