Nilüfer'de COVID-19'un izleri ve sağlık çalışanları anıldı
-
Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, COVID-19 pandemisinin hem tıbbi hem de toplumsal etkileri ele alındı.
-
''Sağlık Buluşmaları'' etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ''COVID-19 Pandemisi ve Sağlık: Etkiler, Deneyimler ve Pandemi Şehitlerimiz'' başlıklı söyleşide, pandemi sürecinin detayları bilimsel verilerle ve toplumsal yansımalarıyla irdelendi. Prof. Dr. Harun Ağca, Prof. Dr. Ali Asan ve Doç. Dr. Ezgi Demirdöğen, Aralık 2019'dan itibaren süregelen süreç hakkında bilgi verdiler.
-
Etkinlikte, pandeminin yalnızca bir sağlık krizi olmadığı, aynı zamanda sosyal ve ekonomik hayatta da uzun süreli etkiler bıraktığı vurgulandı. Salgınla mücadeledeki önemli gelişmeler, mRNA aşılarının rolü ve antiviral ilaçların etkileri detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, salgın boyunca hayatını kaybeden sağlık çalışanları, gösterdikleri fedakârlıklar nedeniyle saygı ve minnetle anıldı.








