Nilüfer'de spor şöleni başladı: 20 bin öğrenci 24 branşta ter dökecek
-
Nilüfer'de geleneksel hale gelen 24. Uluslararası Spor Şenlikleri, büyük bir coşkuyla başladı. Öğrencilerin birbirinden renkli gösterileriyle renklendirdiği açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, şenliklerin dostluk, kardeşlik ve barış mesajı taşıdığını vurguladı.
-
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün iş birliğiyle düzenlenen şenlikler, Cengiz Göllü Spor Salonu'nda görkemli bir törenle start aldı. 20 Nisan ile 20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan şenliklerin açılışına, siyaset, spor ve sivil toplum dünyasından önemli isimler ile binlerce öğrenci katıldı. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi gönüllüleri Lena Kahyaoğlu ve Barçın Güven'in sunuculuğunu üstlendiği törende, Nilüfer Özel Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okuması duygusal anlar yaşattı.
-
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 24 yıldır sürdürdükleri bu spor geleneğini yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl şenliklere 171 okuldan yaklaşık 20 bin öğrencinin 24 farklı spor branşında katılacağını duyurdu. Artistik cimnastikten satranca, atletizmden basketbola, yüzmeden okçuluğa kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek yarışmaların yanı sıra uçurtma şenliği, okul öncesi şenliği ve özel eğitim şenliğinin de coşkuya ortak olacağını dile getiren Özdemir, şenliklerin aynı zamanda bir kardeşlik buluşması olduğunu da sözlerine ekledi. 8 kardeş kentten yaklaşık 100 öğrencinin de misafir edileceği şenliklerde, sporun evrensel diliyle sınırlar aşılıp yeni dostluklar kurulacağına dikkat çekti. Başkan Özdemir, şenliklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsadığını hatırlatarak, Nilüfer'i bir spor kenti yapma hedeflerini yineledi. Sporun sadece başarıdan ibaret olmadığını, herkes için eşit bir hak ve yaşam biçimi olması gerektiğini vurgulayan Özdemir, tüm katılımcılara dostluk, kardeşlik ve barış temennilerinde bulundu. Tören, çeşitli okulların ve Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün gösterileriyle sona erdi.
-
-








