Okul saldırısında can veren Bayram için dualar edildi: Baba yürek dağladı
-
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'na düzenlenen vahşi silahlı saldırıda henüz 11 yaşındayken hayatını kaybeden minik Bayram Nabi Şişik için yürekleri burkan bir mevlit programı düzenlendi.
-
Onikişubat ilçesi Mağralı Taziye Evi'nde gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde Bayram için dualar edildi. Bu acı olayda öğretmen Ayla Kara ve 8 öğrenci daha hayatını kaybetmiş, 8 öğrenci ise hala tedavi altında bulunuyordu. Yaşananlar, tüm toplumu derinden sarsmıştı.
-
Baba İsmail Şişik, acısını dile getirirken "Çok zeki ve çalışkan bir çocuktu. Hayal dünyası çok genişti. Vatanına milletine hayırlı bir evlat olmak için derslerinde çok iyi çalışıyordu. Sporla ilgiliydi, yüzmeyi biliyordu. Çocukluğunu doya doya yaşayamadı, yarım kaldı. Canımızdı, ciğerimizdi. Artık bizim cennet kuşumuz" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Öğretmenlerinin de kahramanlık örneği sergilediğini belirten Şişik, "Çocukların üstüne kapanmaya çalışmış. Allah merhametiyle muamele etsin" dedi.
-
Baba Şişik, bu tür saldırılara karşı gençlerin eğitimine vurgu yaparak, "Öğrenerek daha iyi yerlere gelecekler. Bu lider ülkeyi hak ettiği yere bu gençler getirecek. Türk milleti okuyarak, gençlerimiz okuyarak daha iyi yerlere gelecek. Bu millet uyandı, artık ok yaydan çıktı. Türk milletini kimse tutamaz" diyerek geleceğe dair umutlu mesajlar verdi. Mevlite, Şişik ailesinin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katılarak acılarını paylaştı.
-
-








