Okuldaki kabusun ardından: Çocuklar eşyalarını toplarken yaşanan travma
-
Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşanan trajik silahlı saldırının ardından, geride kalan derin izler ve korku atmosferi hala hissediliyor. Saldırıda bir öğretmen ve sekiz öğrenci hayatını kaybederken, okul geçici olarak kapatıldı. Bu acı olaydan sağ kurtulan çocukların aileleri, evlatlarının kalan eşyalarını almak için okula geldiklerinde, yaşadıkları dehşeti ve boşluğun derinliğini dile getirdiler.
-
5. sınıf öğrencisi Esma Selaldı'nın annesi Esna Selaldı, her sabah alıştıkları okul zil sesinin artık duyulmamasının yarattığı derin boşluğu vurguladı. "Her sabah alışmışız zil sesini duymaya. Bir boşluk oldu ve farklı oluyoruz," diyen anne, evlatlarının güvende olmasına şükrederken, hayatını kaybeden öğretmen Ayla ve diğer öğrencilere rahmet diledi. Evlerinin okula çok yakın olduğunu, ancak yaşananlar nedeniyle uzun süre okula dahi gidemediklerini anlattı. Silah seslerini duyduğunda işten koşarak geldiğini, küçük oğlunun pencereden uzak durmasını tembihlediğini, ancak seslerin okuldan geldiğini öğrenince ise kızı için duyduğu endişeyle hızla okula koştuğunu belirtti. "İnşallah bir daha yaşanmaz böyle bir olay," diyerek yüreğindeki acıyı ve umudunu dile getirdi.
-
Saldırıdan sağ kurtulan 5. sınıf öğrencisi Esma Selaldı ise, yaşadığı korkunç anları ve öğretmenlerinin fedakarlığını anlattı. Öğretmeni sayesinde okuldan hızla çıkarıldıklarını belirten Esma, "Öğretmenimizin bir hamlesi ile kaçtık, çok korkunçtu," dedi. En alt katta olmaları sayesinde daha hızlı kaçabildiklerini ancak öğretmenlerinin okulda kaldığını ifade etti. Saldırı sırasında sınıfta kalan bir arkadaşını kurtarmak için geri döndüğünü ancak öğretmenlerinin kendisini dışarı çıkardığını dile getirdi. Güvenli bir binaya götürüldüklerini ve öğretmenlerinin yanlarında durarak kendilerini koruduklarını belirtti. Yeni okullarının büyük ve güzel olduğunu, öğretmenlerinin de iyi olduğunu söyleyen Esma, ilk derslerde rehberlik servisinden ve psikologlardan destek aldıklarını, onların kendilerini anlayışla dinlediklerini ve bu destek için teşekkür ettiklerini söyledi.
-








