Orhaneli düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
-
Orhaneli ilçesi, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. 9 Eylül meydanında düzenlenen kutlamalara, İlçe Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
-
Kutlamalarda sahne alan yöresel sanatçı Menteşeli Cengiz, seslendirdiği yöresel türküler ve oyunlarla katılımcıları duygulandırdı ve coşturdu. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, yaptığı konuşmada emperyalist güçlerin haçlı planları doğrultusunda Orhaneli'yi işgal etmek istediğini hatırlattı. 'İlçemiz 1921 yılında düşman işgaline uğramış, Yunan ordusu tarafından yakılmış, yıkılmış ve yağmalanmıştır,' diyen Başkan Tayır, Orhaneli halkının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi vererek ilçeyi işgalden kurtardığını vurguladı. 'Kahramanlarımız o zorlu yıllarda bütün imkansızlıklara rağmen iman gücü ve vatan sevgisiyle, bağımsızlık sevdasıyla yeniden bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasını sağlamışlardır,' şeklinde konuştu.
-
Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna da Orhaneli'nin tarihsel sürecine değinen bir konuşma yaptı. Gecenin sonunda ise Sanatçı Esat Kabaklı sahne alarak, türkü dolu bir gece yaşanmasını sağladı.
-
-








