Pakistan elçisi Çorum'da gözyaşlarını tutamadı: Dostluk köprüsü kuruldu

  • Pakistan elçisi Çorum'da gözyaşlarını tutamadı: Dostluk köprüsü kuruldu 0

    Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki sarsılmaz dostluk bağlarını derinlemesine ele aldı. Bu özel buluşma, Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası İşletme, Mühendislik ve Sosyal Bilimler Konferansı'nın önemli bir parçası olarak gerçekleşti. Toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de iştirak ederek iki ülke arasındaki akademik ve kültürel işbirliğine vurgu yaptı.

  • Pakistan elçisi Çorum'da gözyaşlarını tutamadı: Dostluk köprüsü kuruldu 1

    Belediye Başkanı Aşgın, Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi bağlara değinerek, iki ülkenin geçmişten bugüne dek her daim birbirine destek olduğunu belirtti. Özellikle sel felaketi gibi zor zamanlarda Türkiye'nin Pakistan'a ilk yardım eli uzatan ülke olmasının, bu kardeşlik ruhunun en somut göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Aşgın, 'Tarihe baktığımız zaman biz kardeşliğimizi her zaman göstermişiz ancak zor günlerde çok daha yakından göstermişiz' diyerek, Pakistan halkının Türk halkı tarafından ne denli sevildiğini de sözlerine ekledi.

  • Pakistan elçisi Çorum'da gözyaşlarını tutamadı: Dostluk köprüsü kuruldu 2

    Büyükelçi Junaid, Çorum'a yaptığı ziyaretin kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, gerçek dostluğun ancak zor zamanlarda sınandığını ifade etti. Pakistan'daki sel felaketinde Türkiye'nin gösterdiği hızlı yardımın ve geçmişte Pakistan'ın Türkiye'ye sunduğu desteklerin, iki ülke arasındaki gönül bağını daha da güçlendirdiğini dile getirdi. Ziyarette, Türkiye ile Pakistan arasında kardeş şehir ilişkileri kurulması gibi potansiyel işbirliği alanları da masaya yatırıldı ve bu tür adımların yerel yönetimler düzeyinde atılmasının önemi üzerinde duruldu.

  • Pakistan elçisi Çorum'da gözyaşlarını tutamadı: Dostluk köprüsü kuruldu 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.