Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 0

    Karadeniz'in kıyı kentlerinden Düzce'de, balık sezonunun seyri hava ve deniz suyu sıcaklıklarındaki değişimlerle birlikte ilginç bir dönüşüm yaşadı. Sezon başında tezgahlara damgasını vuran palamutun rotasını Gürcistan kıyılarına çevirmesiyle birlikte, balıkçıların yüzü bu kez hamsi bolluğuyla güldü.

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 1

    Düzceli balıkçılardan Muhammet Özer, havaların soğumasıyla birlikte denizdeki balık türlerinde gözlenen çeşitliliğin tezgahlara da yansıdığını belirtti. Özer, "Palamutlar bu sene rotasını değiştirdi, Gürcistan tarafına doğru kaçtı. Bu durum da bizim tezgahlarda hamsi bolluğuna yol açtı. Denizdeki bu bereket doğrudan tezgahlara yansıyor, biz de günlük taze balığı vatandaşlarımıza ulaştırmanın gayretindeyiz. Fiyatları da makul seviyelerde tutuyoruz ki herkes bu lezzetten faydalanabilsin" dedi.

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 2

    Muhammet Özer, sofraların şenlenmesi için hamsiyi her gün taze olarak satışa sunduklarını vurgulayarak, "Şu an tezgahlarda bol miktarda hamsi bulunuyor. Palamut olmasa da hamsiyle vatandaşlarımızın damak tadına hitap ediyoruz. Bunun yanı sıra mezgit, istavrit ve barbun gibi diğer balık türleri de tezgahlarda yerini alıyor. Henüz çinekop ve zargana gibi balıklar görünmedi ama önümüzdeki günlerde onlara da rastlayacağımızı umuyoruz" diye konuştu.

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 3

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 4

  • Palamutlar gitti, hamsi festivali başladı: Karadeniz tezgahlarda şenlendi 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.