Pezeşkiyan'dan Batı'ya rest: 'Aşırı talepler karşısında boyun eğmeyeceğiz
-
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam Devrimi'nin 47'nci yıl dönümü kutlamalarında Tahran'ın Azadi Meydanı'nda yaptığı konuşmada Batı'ya karşı sert bir duruş sergiledi. Pezeşkiyan, 'İran, Batı'nın aşırı talepleri karşısında boyun eğmeyecek, herhangi bir saldırı karşısında da geri adım atmayacak' diyerek ülkesinin kararlılığını vurguladı. Aynı zamanda bölge ülkeleriyle barış ve huzur için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
-
Pezeşkiyan, Ocak ayında ülkede yaşanan protestolara değinerek, '8 ve 9 Ocak günlerinde yaşananlar hepimizin kalbinde büyük bir acı bıraktı. Halkımıza karşı mahcubuz ve bu olaylarda zarar gören herkese hizmet etmeyi görev biliyoruz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı olarak tüm aksaklıklar ve eksiklikler nedeniyle İran milletinden özür dilediğini açıkladı. Hükümetin halkın sesini dinlemeye hazır olduğunu ve sorunları çözmek için tüm çabayı gösterdiğini söyledi.
-
Pezeşkiyan, son süreçte Türkiye, Katar, BAE, Pakistan, Suudi Arabistan, Mısır ve diğer bölge ülkelerinin İran'la endişelerini paylaştığını belirterek, bu ülkelere teşekkür etti. Bölge ülkelerinin İsrail ve ABD'nin kötü planlarına fırsat verilmemesi için barışçıl çözüm istediğini vurguladı. Dış politikada, İran'ın nükleer silah peşinde olmadığını ve her türlü denetime hazır olduğunu, ancak ABD ve Avrupa'nın güvensizlik duvarı oluşturarak görüşmelere engel olduğunu ifade etti. Pezeşkiyan, bölgenin sorunlarının yalnızca bölge ülkeleri tarafından çözülebileceğine inandığını ekledi.
-
-
-
-








