Ramazan ayında da devam eden Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri

  • Ramazan ayında da devam eden Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri 0

    8 Aralık 2024'te Suriye'de Esad rejiminin sona ermesiyle birlikte Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri Ramazan ayında da hız kesmeden sürüyor. Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bulunan Gönüllü Geri Dönüş Merkezi'nde işlemlerini tamamlayan Suriyeliler, hiçbir ücret ödemeden güvenli bir şekilde ülkelerine geçiş yapabiliyor.

  • Ramazan ayında da devam eden Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri 1

    2011 yılında Türkiye'ye gelen ve Ankara'da büyüyen Hüseyin Alsaleh, burada evlenip iki çocuk sahibi olduğunu belirtti. Mermer sektöründe çalıştığını söyleyen Alsaleh, "Okula gidemedim, çalıştım. Suriye birinci vatanım, Türkiye ikinci vatanım. Bize çok iyi bakıldı. Türk halkını çok seviyorum, burada çok arkadaşım oldu" ifadelerini kullandı.

  • Ramazan ayında da devam eden Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri 2

    2012'den beri Türkiye'de yaşayan Abdulkadir Hasan ise uzun süre İstanbul Başakşehir'de ikamet ettiğini anlattı. Ailesinin Suriye'de olması nedeniyle memleketine dönme kararı aldığını dile getiren Hasan, "İstanbul'u çok seviyorum. Türkiye'de birçok sektörde çalıştım. Maddi durumdan dolayı tekstil, telefoncu, kafe ve inşaat sektörlerinde görev aldım. Okula çok gidemedim, genelde çalıştım" dedi. Türkiye'ye yeniden gelmek istediğini belirten Hasan, "Bir daha gelirsem turist olarak gelirim. Eski arkadaşlarımla ve aileleriyle görüşürüm. Çünkü hepsi çok iyi insanlar" diye konuştu.

  • Ramazan ayında da devam eden Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.