Ruanda heyeti Samsun'da: Ticaret köprüleri kuruluyor

  • Ruanda heyeti Samsun'da: Ticaret köprüleri kuruluyor 0

    Afrika'nın yükselen yıldızı Ruanda'dan üst düzey bir heyet, Türkiye'deki ekonomik iş birliği potansiyelini masaya yatırmak üzere Samsun'a çıkarma yaptı. Ziyaretin ana gündemi, iki ülke arasındaki ticari bağları güçlendirmek ve Samsun'un stratejik konumundan faydalanarak yeni yatırım alanları keşfetmek.

  • Ruanda heyeti Samsun'da: Ticaret köprüleri kuruluyor 1

    Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga ve Ticaret Ataşesi Lucas Murenzi başkanlığındaki heyet, Samsun Valisi Orhan Tavlı ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye ve Ruanda arasındaki mevcut ticaret hacminin nasıl artırılabileceği üzerine kapsamlı fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet, Samsun'un sanayi, teknoloji ve diğer yatırım alanlarındaki potansiyelini yakından inceleme fırsatı buldu. Samsun'un "kuzeyin üretim merkezi" olarak anılan gelişmiş altyapısı, cazip yatırım imkanları ve nitelikli iş gücü, Ruandalı yetkililerin dikkatinden kaçmadı. Bu temasların, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da pekiştirmesi ve gelecekte yeni yatırım fırsatlarının önünü açması bekleniyor.

  • Ruanda heyeti Samsun'da: Ticaret köprüleri kuruluyor 2

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.