Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sigarayı Bırakma Günü'nde minik sağlık elçisi Doğa ve sigarayı bıraktırdığı dedesiyle buluştu
-
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, geçen yıl nisan ayında Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışında tanıştığı ve 'Sağlık Elçisi' olarak görevlendirdiği 6 yaşındaki Doğa ile, sigarayı bıraktırdığı dedesi Hasan Yürekliaslan'ı 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nde makamında ağırladı.
-
Doğa, Bakan Memişoğlu ile tanıştığı sırada, yaklaşık 45 yıldır sigara içen 65 yaşındaki dedesinin bağımlılığından bahsetmişti. Bakan'ın kendisinden dedesini ikna etmesini istemesi üzerine, küçük kız kısa süre içinde dedesine sigarayı bıraktırmayı başardı.
-
Bakan Memişoğlu, ziyarette Doğa ve dedesi Hasan Yürekliaslan'ı tebrik etti. Ayrıca, sigara içen tüm vatandaşları bu bağımlılıktan kurtulmak için Sigara Bırakma Polikliniklerine başvurmaya davet etti.








