Sahte bungalov çetesine büyük darbe: 11 ilde operasyon, 14 tutuklama!
-
Kocaeli merkezli olarak 11 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen dev operasyonda, internet üzerinden sahte bungalov kiralama ilanı vererek vatandaşları dolandıran organize bir suç örgütü çökertildi. Bu operasyon kapsamında gözaltına alınan 37 şüpheliden 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
-
Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titiz çalışmaları ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü detaylı soruşturma, dolandırıcılık şebekesinin karanlık yüzünü aydınlattı. Şebekenin, sahte sosyal medya hesapları ve web siteleri aracılığıyla tatilcileri yüksek bedelli bungalovlar için kandırdığı, IBAN üzerinden topladığı paraları ise kısa sürede farklı hesaplara aktardığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, şebekenin banka hesaplarındaki toplam finansal hareketliliğin yaklaşık 35 milyon TL'ye ulaştığı tespit edildi. Bu durum, mağdurların yaşadığı maddi kaybın boyutunu da gözler önüne serdi.
-
11 Kasım tarihinde Kocaeli'nin yanı sıra Adana, Osmaniye, Kayseri, Diyarbakır, Van, Sivas, Aydın, İzmir, Ankara ve Artvin illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar, şebekenin tüm üyelerini hedef aldı. Bu geniş çaplı operasyonda, toplamda 43 kişinin mağdur olduğu bu büyük dolandırıcılık ağının 37 üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda ise suç faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda dijital materyal ve delil ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü, mahkeme tarafından tutuklama kararıyla cezalandırıldı.
-
-








