Sakarya'da hijyen kurallarını hiçe sayan işletmeye 300 bin lira ceza kesildi
-
Sakarya'da gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, hijyen kurallarını ihlal eden bir işletme tespit edildi. Bu nedenle, söz konusu işletmeye 300 bin TL'nin üzerinde bir para cezası uygulandı ve faaliyetleri mühürlendi.
-
Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliğini sağlamak adına düzenli olarak denetimler yapıyor. Bu kapsamda, yapılan incelemelerde bir işletmenin hem genel hem de özel hijyen kurallarına uymadığı belirlendi. Kuralları hiçe sayan bu işletmenin durumu, kamu sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturuyordu.
-
Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmenin faaliyetleri, eksiklikler giderilene kadar durduruldu. Aynı zamanda, işletmeye yasal işlem yapılarak 300 bin TL'nin üzerinde idari para cezası kesildi. Bu durum, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
-
-








