Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 0

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, jandarma ekiplerinin yürüttüğü denetimler sırasında mevzuata aykırı faaliyet gösteren bir tavuk çiftliği tespit edildi. Çiftlikte, yerlerde ölü tavuk ve civcivlerin bulunduğu, ölen hayvanların usulüne uygun şekilde bertaraf edilmediği belirlendi.

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 1

    Denetimlerde ayrıca, tavuklara ait boş ilaç şişeleri ile çeşitli kimyasal içerikli plastik kutuların, atık depolama kurallarına aykırı şekilde biriktirildiği ortaya çıktı. Bu tespitler üzerine Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, işletmeye mevzuat çerçevesinde idari para cezası uyguladı.

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 2

    Eksiklikler giderilene kadar hayvan konulmamak üzere işletmeye biyogüvenlik kısıtlaması getirildi. Ayrıca, işletme sahibi hakkında 'çevreyi kasten kirletme' suçundan adli süreç başlatıldı.

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 3

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 4

  • Sakarya'da tavuk çiftliğinde şok edici görüntüler: Ölü hayvanlar ve kimyasal atıklar 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.