SAMEK atölyelerinde sanatla tanışan minik ve gençler
-
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK), çocuklar ve gençler için düzenlediği etkinliklerle sanat eğitimini yaygınlaştırmaya devam ediyor.
-
SAMEK merkezleri, yalnızca kurs alanları değil, aynı zamanda öğrencilerin sanatı yerinde öğrenebileceği atölyelere dönüşmüş durumda. Akyazı ve Güneşler SAMEK merkezlerinde gerçekleştirilen programlarla, farklı yaş gruplarındaki öğrenciler sanatı deneyimleme fırsatı buldu.
-
Akyazı SAMEK merkezini ziyaret eden Akyazı İmam Hatip Lisesi’nden 18 öğrenci, geleneksel Türk süsleme sanatı olan tezhip ile tanıştı. Usta öğreticilerden sanatın inceliklerini dinleyen gençler, uygulama yapma şansı bulurken, iğne oyası ve çeyiz branşlarını da gezerek unutulmaya yüz tutmuş değerlerin üretim süreçlerine tanıklık etti.
-
Güneşler SAMEK’in konuğu olan Güneşler Anaokulu öğrencileri ise seramik atölyesinde yaratıcılıklarını konuşturdu. Kil çamuruyla tanışan minikler, hayal güçlerini kullanarak kaplumbağa figürleri ve bardaklar tasarladı.








