Samsun'da 10 kasım anma töreni duygusal bir atmosferde gerçekleşti
-
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde Samsun'da anıldı. '10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü' çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda bir tören düzenlendi.
-
Tören, Samsun'da Onur Anıtı'na çelenk koyma etkinliği ile başladı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, anıta çelenk bıraktı. Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlik, Vali Orhan Tavlı'nın anıt şeref defterini imzalamasıyla sürdü. Vali Tavlı, yaptığı konuşmada, "Asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olan ve en büyük eseriniz olarak bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti sizin de ifade ettiğiniz üzere ilelebet payidar kalacak" dedi.
-
Onur Anıtı'ndaki törenin ardından anma programı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da devam etti. AKM'de, öğrencilerin Atatürk resimlerinden ve Atatürk’ün Samsun ziyaretlerine ait fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı. Ayrıca, Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri 10 Kasım Atatürk'ü Anma Oratoryosu'nu sahneledi. Törenlere CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın gibi birçok önemli isim de katıldı.
-
-
-
-
-








