Samsun'da 15 ton bozulmuş ilaç elektriğe dönüştürüldü
-
Samsun'da, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş 15 ton ilaç, çevre dostu bir yöntemle elektrik enerjisine dönüştürüldü. Samsun Eczacı Odası'nın iki yılda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği toplama kampanyası kapsamında, eczanelerden toplanan ilaçlar, lisanslı firmalar aracılığıyla imha edilmek üzere tırlara yüklendi.
-
Oda tarafından yapılan açıklamada, ilaçların usulüne uygun şekilde imhasının doğa ve ekosistemin korunması için hayati önem taşıdığı vurgulandı. Kontrolsüzce çöpe atılan veya kanalizasyona dökülen ilaçların, toprak ve su kaynaklarında kimyasal kirliliğe yol açarak canlı yaşamını tehdit edebileceği belirtildi. Bu nedenle, mevzuata uygun imha işlemlerinin çevre kirliliğini önlediği ve halk sağlığını güvence altına aldığı ifade edildi.
-
Toplanan 15 ton ilaç, özel tesislerde zararlı maddelerin çevreye karışması engellenecek şekilde işlendi ve elektrik enerjisi üretiminde kullanıldı. Bu süreç, sürdürülebilir çevre anlayışına önemli bir katkı sağlayarak, atıkların yeniden değerlendirilmesi konusunda örnek bir uygulama olarak kayıtlara geçti.








