Samsun’da gökyüzü öfkelendi: Dolu ve sağanak tarım arazilerini vurdu, çatılar uçtu

  • Samsun’da gökyüzü öfkelendi: Dolu ve sağanak tarım arazilerini vurdu, çatılar uçtu 0

    Samsun'un Vezirköprü ilçesi, dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli sağanak yağış ve dolu fırtınasıyla adeta kabus yaşadı. Gökyüzünden yağan dolu taneleri ve sel gibi akan yağmur, hem ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi.

  • Samsun’da gökyüzü öfkelendi: Dolu ve sağanak tarım arazilerini vurdu, çatılar uçtu 1

    Özellikle çiftçiler için büyük bir yıkım söz konusu. Şiddetli dolu ve yağmur, ekili tarım alanlarına büyük zarar verdi. Henüz hasat edilmemiş ürünler telef olurken, çiftçiler ciddi maddi kayıplarla karşı karşıya kaldı. Bu doğal afetin tarımsal üretim üzerindeki etkisinin uzun süre devam edeceği belirtiliyor.

  • Samsun’da gökyüzü öfkelendi: Dolu ve sağanak tarım arazilerini vurdu, çatılar uçtu 2

    Yağışın şiddetiyle birlikte etkili olan fırtına, bazı binaların çatılarını yerinden söktü. Uçan çatı parçaları ve devrilen ağaçlar, enerji nakil hatlarına da zarar verdi. Yollara düşen ağaçlar ulaşımı aksatırken, ekiplerin bölgede hasar tespiti ve onarım çalışmaları hızla sürüyor. Kökünden sökülen ağaçlar tehlike oluştururken, enerji hatlarındaki hasarın giderilmesi için de mesai harcanıyor.

  • Samsun’da gökyüzü öfkelendi: Dolu ve sağanak tarım arazilerini vurdu, çatılar uçtu 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.