Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 0

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde kurulan uygulama alanında tarımı pratik olarak öğreniyor. Öğrenciler, bölgenin geleneksel ürünlerine alternatif olarak lavanta, biberiye ve adaçayı gibi yüksek katma değerli tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriyor. Bu proje, teorik bilgileri sahada deneyimleme fırsatı sunuyor.

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 1

    Öğrenciler, bitkilerin ekiminden bakımına, gelişiminden hasadına kadar tüm tarımsal aşamaları birebir yaşıyor. Hasat edilen ürünler, okul bünyesindeki laboratuvara taşınıp temizleniyor, kurutuluyor ve paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor. Bu kapsamlı süreç, gençlere 'tohumdan sofraya' felsefesiyle tarımı tam anlamıyla öğrenme imkânı sağlıyor.

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 2

    Tarım Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Pekşahin, projenin temel amacının öğrencileri sahaya yönlendirmek ve bölgeyi alternatif tarım ürünlerine yönlendirmek olduğunu belirtiyor. Öğrenciler, daha önce Siverek ve bölgede yetiştirilmeyen tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğine geçen yıl başladı ve şu anda adaçayı hasadı ile yeni dikim işlerini sürdürüyor.

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 3

    Okul Müdürü Abdullah İbrahimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Yetkin ve Erdemli İnsan Yetiştirme' hedefleri doğrultusunda, öğrencileri yalnızca teorik bilgiyle değil, sahada uygulanabilir üretimle de yetiştirdiklerini ifade ediyor. Kuraklığa dayanıklı aromatik bitkilerle çevre bilinci yüksek, üretken bireyler eğitilirken, bölge tarımı için sürdürülebilir ve katma değerli tarıma öncelik veriliyor. Öğrenciler Melike Dikeç ve Ramazan Demir, bu süreçte bitkilerin tarladan sofraya yolculuğunu deneyimleme fırsatı bulduklarını ve kalite koruma yöntemlerini öğrendiklerini vurguluyor.

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 4

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 5

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 6

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 7

  • Şanlıurfa'da gençler tarladan sofraya tarımın tüm süreçlerini öğreniyor 8

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.