Şanlıurfa'nın Sarı Mağaraları, turizm için bekliyor

  • Şanlıurfa'nın Sarı Mağaraları, turizm için bekliyor 0

    Şanlıurfa'nın merkezine ve Suruç ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi Sarı Mağaralar, uzun zamandır turizme kazandırılmayı bekliyor.

  • Şanlıurfa'nın Sarı Mağaraları, turizm için bekliyor 1

    Bölgedeki sarı kalker taşlarından adını alan bu tarihi mağaraların, milattan sonra 4'üncü yüzyıla kadar uzandığı düşünülüyor. Mağara girişlerinde yer alan ve Yunanca olduğu değerlendirilen yazılar, bölgenin tarihi geçmişine dair önemli bilgiler sunuyor. Ancak bakımsızlık nedeniyle mağaralar terk edilmiş bir durumda. Sarı Mağaralar, günümüzde daha çok çobanlar ve hayvanlar için sığınak görevi görüyor.

  • Şanlıurfa'nın Sarı Mağaraları, turizm için bekliyor 2

    Uzmanlar ve yerel halk, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması gerektiği konusunda hemfikir. Sarı Mağaralar'ın turizm rotalarına dahil edilmesi çağrısı yapılıyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu tarihi mirası koruma altına alarak turizme kazandırmaları halinde, Sarı Mağaralar'ın önemli bir cazibe merkezi olabileceğini belirtiyor. Şanlıurfa'da öğretmenlik yapan Hacire Bilgin, bu tarihi yerin restore edilerek ziyaretçilere açılması gerektiğini ifade etti. Bilgin,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.