Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 0

    Geçtiğimiz yıl büyük ölçüde su kaybı yaşayan Serpincik Göleti, bu yıl etkili olan yağışlarla taşma noktasına ulaştı. Sivas'ta son yılların en yağışlı kış aylarını geride bıraktık ve birçok baraj ile gölet doldu.

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 1

    Eriyen kar ve ilkbahar yağmurları, birçok noktada taşkınlara yol açtı. Serpincik köyü sınırlarında yer alan Serpincik Göleti, yağışlarla birlikte dolarak taşma seviyesine ulaştı. Geçmişte kuruma noktasına gelen gölet, yeniden canlanarak ziyaretçilerin yüzünü güldürdü.

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 2

    Göletin su seviyesinin son yıllarda arttığını ifade eden Osman Tekarı, “Serpincik Gölü her sene normal miktarda doluyor. Bu sene biraz fazla doldu, tahliyesi bozulmuştu, şimdi tahliye yaptılar. Son yılların en yüksek su seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz. Burası her yerde bulunamayacak harika bir yer. Hizmet de gelirse çok güzel olur” şeklinde konuştu.

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 3

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 4

  • Serpincik Göleti'nde su seviyesi rekor kırdı 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.