Siirt'te sıfır atık çalıştayı gerçekleştirildi
-
Siirt'te, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla 'Sıfır Atık' çalıştayı yapıldı.
-
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı çalıştayda, kentin çevre sorunları ve atık yönetimi 14 tematik başlık altında ele alındı. Yoğun katılımın olduğu programda, farklı alanlardan temsilciler israfın önlenmesi, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerinin geliştirilmesine yönelik çözüm önerilerini tartıştılar.
-
Yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan görüş ve öneriler rapor haline getirildi. Sıfır Atık Vakfı Genel Müdürü Mustafa Erdağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 28 Nisan’da Siirt’te düzenlenecek sonuç konferansına katılmasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, çalıştaydan çıkacak sonuçların kente değerli projeler kazandıracağına inandığını ifade etti. Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Birkan Tatlısöz, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
-
-
-
-








