Sınav stresi dorukta: Son dakika testleri ve dualarla LGS heyecanı
-
Gaziantep'te, milyonlarca öğrencinin geleceğini belirleyecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla başladı. Sınav öncesi öğrencilerin aileleriyle birlikte okul bahçelerine akın etmesi ve bazı velilerin çocukları için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etmesi dikkat çekti.
-
Öğrencilerin sınav başlamadan hemen önceki dakikalarda son kez test çözmeleri ve notlarına göz atmaları, genel atmosferdeki gerginliği ve beklentiyi gözler önüne serdi. Hatta, sınava son anda yetişen bir öğrencinin hızla salona girmesi de o anların dramatikliğini artırdı. Okul önlerinde hakim olan bu heyecan ve umut dolu bekleyiş, velilerin de çocukları için sınav süresince dua etmesiyle daha da anlam kazandı. Veliler, sınav sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.
-
LGS, sadece bir sınav olmanın ötesinde, gençlerin ortaöğretim hayatlarını ve dolayısıyla geleceklerini şekillendiren kritik bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor. Gaziantep'te yaşanan bu sabahki görüntüler, sistemin öğrenciler ve aileleri üzerindeki yoğun baskısını ve bu büyük günün getirdiği duygusal yükü açıkça ortaya koyuyor.
-
-








