Sinop’ta 181. Polis Haftası coşku içinde kutlandı
-
Sinop’ta, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlam dolu bir tören gerçekleştirildi. Tören, Sinop Valiliği önünde İl Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı.
-
Ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Sinop İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, teşkilatın tarihi birikimi ve toplum içindeki önemine vurgu yaptı. Kılıçoğlu, "Teşkilatımız, kurulduğu 1845 yılından bugüne kadar gelişerek ve kendini yenileyerek toplumun huzur ve güvenliğini sağlamakta, vatandaşlarımızın adalet arayışında ilk başvurduğu kurum olmaktadır" şeklinde ifadelerde bulundu.
-
Kılıçoğlu, konuşmasında şehitleri rahmetle anarak, kahraman gazilerimize ve emekli olmuş mensuplarına sağlık ve mutluluk diledi. Sinop Vali Yardımcısı Taner Bolat, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil ve diğer resmi kurum müdürlerinin katıldığı törende, emniyet personelinin de yoğun katılımı dikkat çekti.








