Şırnak beyaza büründü: Kriz masası devrede, yollar için acil seferberlik!
-
Şırnak'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, kentte adeta hayatı durma noktasına getirdi. Valilik koordinasyonunda oluşturulan kriz masası, sahadaki çalışmaları anbean takip ederek Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde tüm tedbirleri devreye soktu.
-
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanan kurumlar, karla mücadele çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte Cizre-Nusaybin, Cizre-Silopi, Şırnak-Cizre, Şırnak-Kumçatı-Kasrik, Şırnak-Siirt, Şırnak-Uludere, Uludere-Beytüşşebap ve Beytüşşebap-Hakkari karayolları başta olmak üzere, köy yolları dahil il genelindeki tüm güzergahlarda ekipler, yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.
-
Yollarda mahsur kalan vatandaşlara ise AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından gıda, barınma ve temel ihtiyaç desteği sağlanıyor. Şırnak AFAD İl Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşları özellikle buzlanma, don olayları ve çığ riski konusunda uyararak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve yetkili mercilerin uyarılarının dikkate alınması çağrısında bulundu. Yetkililer, olumsuz hava koşulları sona erene kadar sahadaki çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüleceğini bildirdi.
-
-








