Şırnak'ta koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 1 milyon 276 bin lira ceza

  • Şırnak'ta koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 1 milyon 276 bin lira ceza 0

    Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde, koruma altında bulunan bir yaban keçisini av tüfeğiyle vurarak yaralayan bir kişiye toplamda 1 milyon 276 bin 278 lira idari para cezası ve tazminat uygulandı.

  • Şırnak'ta koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 1 milyon 276 bin lira ceza 1

    Olay, Akdizgin köyünde gerçekleşti. Akdizgin Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, koruma altındaki yaban keçisinin avlandığına dair gelen ihbar üzerine hızlı bir operasyon düzenledi. Yapılan araştırmalarda, vurulmuş halde bir araç içerisinde bulunan yaban keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şırnak Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Veteriner hekim tarafından yapılan muayenede, keçinin sol arka bacağından vurulduğu tespit edildi.

  • Şırnak'ta koruma altındaki yaban keçisini vuran avcıya 1 milyon 276 bin lira ceza 2

    Yapılan incelemelerin sonucunda, yaban keçisini vurduğu belirlenen şüpheli hakkında, koruma altındaki yaban hayvanını avlama, avlanma dönemi dışında avlanma, avcılık belgesi olmadan avlanma ve yivsiz av tüfeği kullanma suçlarından toplamda 26 bin 278 lira idari ceza kesildi. Ayrıca, koruma altındaki yaban hayatına verdiği zarar nedeniyle şüpheliye 1 milyon 250 bin lira tazminat uygulanarak, toplam ceza miktarı 1 milyon 276 bin 278 liraya ulaştı. Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar şube müdürlüğü yetkilileri, bu tür yasadışı faaliyetlerin önlenmesi için denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.