Sis Dağı'nda birlik ve beraberlik vurgusu: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan önemli mesajlar
-
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde gerçekleşen 205. Sis Dağı Kültür Şenliği'nde önemli değerlendirmelerde bulundu.
-
Bakan Uraloğlu, Karadeniz yayla şenliklerinin yalnızca bir eğlence etkinliği olmadığını vurgulayarak, bu buluşmaların kültürel mirasın yaşatıldığı ve yaşam tarzının dünyaya tanıtıldığı platformlar olduğunu dile getirdi. Binlerce kişinin katıldığı bu etkinlikte, bölgenin zengin kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi.
-
Uraloğlu, Sis Dağı ve Karadeniz yayla şenliklerinin, horon ve tereyağı etkinliklerinin ötesinde, Karadeniz insanının yaşam tarzını tanıtma fırsatı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti ve vatandaşların bu etkinliklere gösterdiği ilginin büyük bir değer taşıdığını belirtti. Şenliğin, Trabzon'un yanı sıra Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Rize gibi birçok şehirden gelen insanları bir araya getirmesi, bölgesel dayanışmayı güçlendiren bir unsur olarak öne çıktı. Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen yatırımlara ve hizmetlere de değinerek, vatandaşların taleplerinin karşılık bulacağına olan güvenin arttığını vurguladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Sis Dağı'nın sadece coğrafi bir alan olmadığını, aynı zamanda Türklüğün sembolü olduğunu belirtti. Başkan Genç, Türkiye'nin çevresindeki tehditlere rağmen istikrarını koruduğunu ve bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nın kararlı duruşunun bir sonucu olduğunu ifade etti. Sis Dağı'nda bir araya gelmenin birlik ve beraberliğin yanı sıra tüm dünyaya iletilen güçlü bir mesaj olduğunu da sözlerine ekledi.
-








