Sivas'ta barajların doluluk oranı son 50 yılın zirvesine ulaştı

  • Sivas'ta barajların doluluk oranı son 50 yılın zirvesine ulaştı 0

    Sivas’ta, baraj ve göletlerdeki doluluk oranı, son 50 yılın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 95,26’ya ulaştı. 22 baraj ve göletin 11’i tam kapasiteye ulaşırken, bu durum bölgedeki su kaynaklarının verimliliğini artırdı.

  • Sivas'ta barajların doluluk oranı son 50 yılın zirvesine ulaştı 1

    Sivas ve çevresinde son 60 yılın en yüksek yağış oranları kaydedildi. Kış aylarında mevsim normallerinin üzerinde yağan kar, eriyerek ve aralıksız devam eden yağışlarla birleşince barajlar dolup taştı. Bu durum, enerji üretimi ve tarımsal sulama gibi pek çok alanda olumlu bir etki yaratıyor.

  • Sivas'ta barajların doluluk oranı son 50 yılın zirvesine ulaştı 2

    Özellikle 4 Eylül Barajı'nda su seviyesi, geçen yıla göre ciddi bir artış göstererek yüzde 58,46’ya ulaştı. Bu yıl, önceki yılın mayıs ayına göre Sivas’taki baraj ve göletlerin su seviyesi yüzde 18,33 oranında artış gösterdi. Bu artışla birlikte, Sivas’taki tüm baraj ve göletlerin su hacmi, son 50 yılın en yüksek seviyesi olan 1 milyon 909 bin 159 hektar metre küpe yükseldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.