Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 0

    Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu, 'Hayat Varsa Umut Vardır' projesiyle 30 ülkenin katıldığı EuroPris 2025 Cezaevi Başarı Ödülü'nde birinci oldu. Adalet Bakanlığı'na bağlı kurum, dezavantajlı kadın hükümlülerin mesleki ve sosyal açıdan güçlendirilmesini hedefleyen yenilikçi modeliyle uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etti. Kurum Müdürü Ünsal Bıçakçı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, projenin başarısında kilit rol oynadı.

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 1

    Kurum bünyesinde kuru gıda, kuruyemiş, hediyelik eşya, tekstil ve resim atölyeleri gibi çok sayıda üretim alanı bulunuyor. Bu atölyeler, kadın hükümlülerin mesleki beceri kazanması, özgüvenlerinin artması ve yeniden suç işleme riskinin azaltılması amacıyla tasarlandı. Üretilen ürünler, Ceza İnfaz Kurumları İş Yurtları mağazaları aracılığıyla satılarak hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de hükümlülerin emeklerini görünür kılıyor.

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 2

    Yazar Bedri Yücel, kitaplarını cezaevine bağışlamak amacıyla girişimde bulunduğu sırada bu projeyi fark etti. Projenin Avrupa Cezaevleri Birliği tarafından 30 proje arasından birincilikle ödüllendirildiğini öğrenince ilgisi daha da arttı. Yücel, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek çocuk parkı, şelale ve yeşil yaşam bölümleri gibi sosyal alanları gözlemledi ve bu alanların rehabilitasyon sürecine katkısını vurguladı.

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 3

    Yücel, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ı uluslararası başarıdan dolayı tebrik etti. Bu ödül, Türkiye'nin ceza infaz sistemindeki yenilikçi ve insani yaklaşımını küresel platformda öne çıkarmış oldu.

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 4

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 5

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 6

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 7

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 8

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 9

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 10

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 11

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 12

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 13

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 14

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 15

  • Sivrice Kadın Cezaevi, Avrupa'da 30 ülkeyi geride bırakarak birincilik ödülünü kazandı 16

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.