Sorgun Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti genişliyor
-
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, belediyenin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sürdürdüğü aşevi hizmeti daha da yaygınlaşıyor. Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, mevcut belediye aşevinde öğrencilerle bir araya gelerek öğle yemeği yedi ve gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
-
Başkan Ekinci, aşevinin yaklaşık 3-4 yıldır hizmet verdiğini belirterek, "Her gün öğlen bu bölgede olan çocuklarımızın ücretsiz yemek yiyebileceği bir aşevini inşa etmiştik. Hayırsever bir işadamı tarafından yapılmıştı. Belediye olarak da işletmesini yapıyoruz. Buradan yaşlılarımıza ve ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimiz buradan yemeklerini yedikten sonra okullarına gidiyorlar. Bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu kadar çocuğumuza öğle yemeğini ücretsiz olarak veriyor olmak Sorgun Belediyesi için çok büyük bir başarı" dedi.
-
Ekinci, ikinci bir aşevinin müjdesini vererek, "Şimdi ikinci aşevini yapıyoruz. O da Aydınlıkevler, Bedirbaba, Yenidoğan, Ahmetefendi ve Osman Çavuş mahallelerindeki öğrencilerin gelebileceği bir lokasyonda. Orayı da hayırsever bir işadamı yapacak. İnşaatı tamamlanacak, çevre düzenlemesini bitirmek üzereyiz. Ayın 15’inden itibaren orayı da faaliyete geçireceğiz. Her gün burada yaklaşık 600-700 öğrenci ücretsiz öğlen yemeği yiyor. İnşallah sayısını arttırabiliriz. Duamız odur. Aşevine her yaş grubu gelebiliyor ama daha çok öğrenci ağırlıklı. Yoksa bir ayrımımız yok. Herkes gelebiliyor. Buradan yaklaşık 300 yaşlımızın evine de yemek gönderiyoruz. Büyükşehirlerde bu gibi hizmetler verilmezken Sorgun Belediyesi’nin bu hizmeti veriyor olması Sorgun Belediyesi’nin gücünü ve duyarlılığını gösteriyor" diye konuştu. Öğrencilerden Emre Bulak, Amine Beker ve Tuğba Şenyurt da aşevi hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
-
-
-








