Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 0

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde, 14 yıllık bir aranın ardından 14'üncüsü düzenlenen Sungurlu Yağlı Pehlivan Güreşleri, Sungurlu Er Meydanı'nda binlerce güreş severin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 1

    Sungurlu Belediye Başkanlığı'nın organizasyonuyla yapılan güreşlere, Sungurlu ve çevre illerden yoğun ilgi gösterildi. Etkinlikte, Tarihi Kırkpınar Altın Kemerli Başpehlivanı ve CW Enerji Ligi 2025 yılı şampiyonu Orhan Okulu'nun da aralarında bulunduğu 32 başpehlivan, er meydanında kıyasıya mücadele etti.

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 2

    Gün boyu süren çekişmeli müsabakaların ardından başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ile İsmail Koç karşılaştı. Nefes kesen mücadeleyi kazanan Mustafa Taş, 14. Sungurlu Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Sungurlulu güreşçi Eren Kalkan ise finalde Rasim Saraç'ı yenerek birinci sırayı elde etti. Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, etkinliğin tarihi bir gün olduğunu belirterek, "32 başpehlivanımız, 500'ün üzerinde pehlivanımızla ve binlerce vatandaşımızla çok güzel bir gün oldu. İnşallah bunun devamını da bundan sonraki yıllarda getirmek için bize bir işaret oldu" ifadelerini kullandı.

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 3

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 4

  • Sungurlu'da 14 yıl aradan sonra yağlı güreş coşkusu: Mustafa Taş başpehlivan oldu 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.