Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal kritik bölgeleri inceledi

  • Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal kritik bölgeleri inceledi 0

    Kars’ın Susuz ilçesinde son günlerde etkili olan yağışlar ve havaların ısınması, karların erimesine ve dere yataklarında su seviyesinin hızla yükselmesine yol açtı.

  • Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal kritik bölgeleri inceledi 1

    Susuz Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, bu durumu değerlendirmek üzere Tahtakaya Deresi başta olmak üzere riskli bölgelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Tutal, su seviyesinin kritik noktalara ulaştığı Tahtakaya Deresi çevresinde yetkililerden bilgi aldı ve potansiyel taşkın riski bulunan alanları yerinde değerlendirdi.

  • Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal kritik bölgeleri inceledi 2

    Ayrıca, Doyumlu Köyü’nü ziyaret eden Tutal, köydeki mevcut durumu gözlemleyerek, sel riskine karşı alınabilecek önlemler hakkında yetkililerle görüşmelerde bulundu. Yapılan saha çalışmaları sırasında ilgili kurum temsilcileriyle işbirliği yapılarak, erken müdahale ve risk azaltma planları üzerinde duruldu. Kaymakam Tutal, taşkın tehlikesine karşı gerekli tüm tedbirlerin alınması için ilgili birimlere talimat verdi ve vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde yaşayanların gelişmeleri takip etmeleri gerektiği ifade edildi. Yetkililer, bölgede su seviyesinin izlenmeye devam edildiğini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi.

  • Susuz'da taşkın riski: Kaymakam Tutal kritik bölgeleri inceledi 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.