Tarih artık sıkıcı değil: Bakan Ersoy, gençler için 100 kitaplık dev projeyi tanıttı

  • Tarih artık sıkıcı değil: Bakan Ersoy, gençler için 100 kitaplık dev projeyi tanıttı 0

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Tarih Kurumu'nun 94 yıllık akademik birikimini geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla hazırlanan 'Genel Okuyucu Dizisi' projesini tanıttı. Cumhuriyet'in 100. yılına armağan edilen ve 100 eserden oluşan serinin ilk 27 kitabı, Ankara'daki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda düzenlenen törenle okurlarla buluştu. Törene Bakan Ersoy'un yanı sıra kurum başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

  • Tarih artık sıkıcı değil: Bakan Ersoy, gençler için 100 kitaplık dev projeyi tanıttı 1

    Bakan Ersoy, bu projenin özellikle gençlerdeki 'tarih sıkıcı ve anlaşılmazdır' algısını kırmak üzere tasarlandığını vurguladı. Dijital çağda bilgi kirliliği ve yüzeyselliğin arttığına dikkat çeken Ersoy, "Sosyal medyada hızla tüketilen 15 saniyelik videolar, yüzlerce yıllık birikimi barındıran olayların anlaşılmasına engel oluyor" dedi. Serideki her eserin modern yayıncılık standartlarına uygun, görsel açıdan zenginleştirilmiş ve gençlerin kolayca anlayabileceği akıcılıkta hazırlandığını belirtti.

  • Tarih artık sıkıcı değil: Bakan Ersoy, gençler için 100 kitaplık dev projeyi tanıttı 2

    Proje kapsamındaki 100 kitabın, Türkiye'nin her ferdini ortak bir tarihi bilgi zemini etrafında birleştireceğini ifade eden Bakan Ersoy, eserlerin Türklerin Göç Yolları'ndan Osmanlı'ya, İstiklal Mücadeleleri'nden askeri zaferlere kadar gençlerin ilgi alanlarına hitap edecek şekilde seçildiğini açıkladı. "Kendi tarihini ve kültürünü bilen bir gençlik, dünyayla rekabet edebilir" diyen Ersoy, bu kitapların gençlere uluslararası platformlarda özgüvenle konuşabilmeleri için sağlam bir arka plan bilgisi sağlayacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.