Tarihi liseler Balıkesir’de buluşarak dostluklarını pekiştirdi

  • Tarihi liseler Balıkesir’de buluşarak dostluklarını pekiştirdi 0

    Balıkesir'de gerçekleştirilen satranç turnuvası çerçevesinde, 141 yıllık köklü eğitim kurumu Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, tarihi Balıkesir Lisesi'nde ağırlandı.

  • Tarihi liseler Balıkesir’de buluşarak dostluklarını pekiştirdi 1

    Anadolu'nun önemli iki lisesini bir araya getiren bu ziyaret, tarihi kimlikleri, köklü geçmişleri ve eğitim gelenekleriyle dolu samimi anlara sahne oldu. Program kapsamında iki okulun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri, eğitim, kültür ve tarih üzerine zengin bir sohbet gerçekleştirdiler. Özellikle Çanakkale ruhunu yaşatan bu köklü okulların geçmişte verdiği şehitler ve savaş yıllarında iki dönem mezun verememiş olmaları, buluşmanın en duygusal yönlerinden biri oldu.

  • Tarihi liseler Balıkesir’de buluşarak dostluklarını pekiştirdi 2

    Ortak tarihi hafıza ve milli mücadele ruhu üzerine yapılan sohbetlerde, bu köklü okulların gelecek nesillere taşıdığı manevi mirasın önemi vurgulandı. Ziyaret sırasında Balıkesir Lisesi Müdürü Ahmet Demiroğlu ile Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi yöneticileri, okul atkılarını karşılıklı olarak hediye ederek dostluklarını pekiştirdiler. Törende, iki okul arasında ilerleyen süreçte kardeş okul projeleri ve ortak kültürel çalışmalar yapılması konusunda ön görüşmeler yapıldığı belirtildi. Balıkesir Lisesi yönetimi, bu anlamlı buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi idaresine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

  • Tarihi liseler Balıkesir’de buluşarak dostluklarını pekiştirdi 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.