Tarsus Şelalesi'nde kaybolan genci arama kurtarma çalışmaları 8. günde de umutla sürüyor

  • Tarsus Şelalesi'nde kaybolan genci arama kurtarma çalışmaları 8. günde de umutla sürüyor 0

    Mersin'in Tarsus ilçesinde, 4 Nisan tarihinde Çağlayan Mahallesi'ndeki Tarsus Şelalesi'ne atladıktan sonra güçlü akıntıya kapılarak kaybolan 18 yaşındaki Batu Yetiş Kerem Kaplan'ı bulmak için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sekizinci gününe girdi.

  • Tarsus Şelalesi'nde kaybolan genci arama kurtarma çalışmaları 8. günde de umutla sürüyor 1

    AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda, arama kurtarma ekiplerinin kapsamlı operasyonları devam ediyor. Bu devasa operasyona 448 personel, 33 dalgıç, 52 araç, 9 bot, 1 jetski, 3 sonar cihazı, 7 dron ve 2 arama köpeği destek veriyor. Gencin suya atlama ve akıntıya kapılma anlarının cep telefonu kamerasına yansıdığı olay sonrası, Berdan Nehri'nin yaklaşık 47 kilometrelik bölümü titizlikle taranıyor. Arama çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla nehirdeki su akışı da kontrollü bir şekilde kesilmiş durumda.

  • Tarsus Şelalesi'nde kaybolan genci arama kurtarma çalışmaları 8. günde de umutla sürüyor 2

    Olayın başından beri bölgede bulunan Mersin Valisi Atilla Toros, çalışmaları yerinde incelemek ve ekiplere moral vermek amacıyla bugün de bölgeye geldi. Vali Toros, arama faaliyetlerine bizzat katılarak bota binip çalışmaları takip etti. Milletvekili Faruk Dinç de arama çalışmalarını yakından izleyenler arasındaydı. Kayıp gencin bulunması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda ve arama çalışmaları kararlılıkla sürdürülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.