Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor!

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 0

    Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizlerdeki kirliliğin önemli bir kısmının tatlı su kaynakları aracılığıyla taşındığına dikkat çekerek, Antalya Körfezi'ne dökülen dere ve akarsulardaki tehlikeye işaret etti.

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 1

    Prof. Dr. Gökoğlu, tatlı suların korunmasının deniz ekosistemi için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Tatlı suları temiz tutarsak denizleri de kısmen temiz tutmuş oluruz," dedi. Antalya Körfezi'ne akan tatlı su kaynaklarında, özellikle Köprüçay hattındaki yoğun insan hareketliliği ve yerleşimler nedeniyle kirlilik gözlemlediklerini belirten Gökoğlu, rafting alanları ve piknik yerlerindeki atıkların rastgele bırakılmasının kirliliği artırdığını söyledi.

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 2

    Kirliliğin sadece büyük akarsularla sınırlı kalmadığını, kent içindeki küçük dere yataklarında da görüldüğünü ifade eden Gökoğlu, Antalya'daki Arapsuyu derelerine dikkat çekti. Vatandaşların çöp atma konusundaki dikkatsizliğinin, bu dereler aracılığıyla kirliliğin en ufak bir yağmurla Konyaaltı Plajı'na kadar ulaşmasına neden olduğunu belirtti. İstanbul Boğazı'nda görülen turkuaz rengin plankton patlamasından kaynaklandığını açıklayan Gökoğlu, Antalya Körfezi'nde de suda görüşün azaldığını ancak bunun korkulacak bir durum olmadığını, doğanın coştuğu bir dönem olduğunu sözlerine ekledi.

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 3

    Deniz analarının geçişinin tamamlandığını ve vatandaşların denize girme konusunda endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Gökoğlu, sosyal medyada paylaşılan köpek balığı görüntülerinin ise gereksiz tedirginlik yarattığını belirtti. Sahilleri kullanan vatandaşlara ise atıklarını doğru yerlere bırakmaları çağrısında bulunarak, özellikle sigara izmaritlerinin kıyı kirliliğine yol açtığını hatırlattı.

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 4

  • Tatlı su kaynakları tehlikede: Kirlilik Konyaaltı Plajı'na ulaşıyor! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.