Tekirdağ'da deprem tatbikatı: Enkaz altında yaralı arama kurtarma köpekleriyle bulundu
-
Tekirdağ'da, olası bir deprem ve afet senaryosuna karşı hazırlık amacıyla kapsamlı bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında, enkaz altında kalan bir yaralının köpekler yardımıyla tespit edilip kurtarıldığı senaryo canlandırıldı.
-
Süleymanpaşa ilçesinin 100. Yıl Mahallesi'nde düzenlenen tatbikatta, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'na ait iz takip ve arama kurtarma köpekleri, enkaz altında kalan kişinin yerini başarıyla belirledi. Ardından ekipler, gerekli güvenlik ve teknik çalışmaları yaparak yaralıyı bulunduğu noktadan çıkardı.
-
Süleymanpaşa Belediyesi Afet İşleri Müdürü Berkant Erat, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, şehrin Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğunu ve bu nedenle hazırlıklı olmanın önemini vurguladı. Erat, ekiplerin 2026 yılına kadar orta seviyeye çıkarılması hedefiyle düzenli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
-
Erat, olası bir deprem durumunda diğer ekiplerin İstanbul'a gidebileceğini, bu nedenle yerel ekiplerin kendi başlarına kalabileceğini ifade ederek, tatbikatların bu hazırlık sürecinin bir parçası olduğunu söyledi. Tatbikat, belediye çalışanlarından oluşan Arama Kurtarma Birimi'nin afetlere karşı sürekli eğitim ve hazırlık çalışmalarını yansıttı.
-
-








