Tesk Başkanı Palandöken: 'Adaletli vergi sistemi şart!'
-
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya’da gerçekleştirilen ‘TESK İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.
-
Palandöken, vergi sisteminin adil olması gerektiğini belirterek, 'Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı' ifadesini kullandı. Toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve diğer önemli isimler katıldı. TESK’in düzenlediği toplantıda yaklaşık 800 yönetici bir araya gelirken, esnafın problemleri de detaylı bir şekilde ele alındı.
-
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, esnafın kredi faizlerinin yeni yılda düşeceğini duyurarak, esnaf ve sanatkarlara yönelik diğer müjdeleri de paylaştı. Toplantıda, finansman maliyetlerinin yüzde 25’in altına çekileceği bilgisi verildi. Palandöken, ayrıca 'basit usul' uygulamasının esnafı zor durumda bıraktığını ve rekabetin sağlanmasının enflasyonla mücadeledeki önemine dikkat çekti. Palandöken, 'Esnaf yaşasın ki ekonominin gerçek rekabet gücü oluşsun.' diyerek, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Emeklilik süreleriyle ilgili de eleştirilerde bulunan TESK Başkanı, 'Biz de diyoruz ki bizi de 7 bin 200 günde emekli et, dükkanımızı başkasına devretmek zorunda kalmayalım.' diyerek adaletli bir sistem talep etti.








