Toz ve Işık sergisi sanatseverlerle buluştu
-
İranlı ressam Javad Soleimanpour'un öncülüğünde Türkiye Pastel Sanatçıları Topluluğu'nun düzenlediği "Toz ve Işık" Pastel Resim Sergisi, Mete Plaza'daki Mete Art Galeri'de sanatseverlerin yoğun katılımıyla kapılarını açtı.
-
Sergide, Türkiye'nin farklı illerinden 120 sanatçının 120 eseri sergilendi. Açılışta Prof. Dr. Sinan Canan, sanat ve algı üzerine ilginç bir söyleşi gerçekleştirdi. Canan, sanatın insan zihnindeki etkilerini vurgularken, akademik ve sanatsal alanların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.
-
Sergide doğa, portre, kent yaşamı ve soyut temalar gibi çeşitli konular işlendi. Sanatseverler, pastel sanatının zarif dokusu ve ışık ile renk geçişlerinin büyülü dünyasına adım attı. Soleimanpour, sergide olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kızıyla birlikte hazırladığı tablo hakkında bilgiler verdi.








