Trajedi sonrası şok açıklamalar: 'Canımı alın ama torunlarımı verin!'
-
Adana'da, ayrıldığı eşi tarafından boğazından bıçaklanarak yüzde 96 engelli kalan Nazmiye Çalışkan'ın eski kayınbabası İzzet Özgül, dramatik bir çağrıda bulundu. Özgül, "Ben oğlumu savunmuyorum. Gelinimin boğazındaki izler dikiş izi. Ben torunlarımı istiyorum, canımı alın ama torunlarımı verin" diyerek duygusal açıklamalarda bulundu.
-
Ev hanımı Nazmiye Çalışkan (29), 2020 yılında dini nikahla evlendiği terzilik yapan İ.D.Ö. (30) ile şiddet dolu bir ilişki yaşadı. Çiftin S. (4) ve A.A. (3) adında biri engelli iki çocuğu dünyaya geldi. Nazmiye Çalışkan, geçtiğimiz ocak ayında eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrılıp ailesinin yanına döndü. Ancak kabus, 10 Nisan 2025'te İ.D.Ö.'nün çocuklarından S.'yi yanına almasıyla başladı. İki gün sonra, 12 Nisan 2025'te ise İ.D.Ö., Nazmiye Çalışkan'ı babasının evine çağırdı. Anne Çalışkan evine dönerken, iddiaya göre eski eşi tarafından çocuğunun gözü önünde boynundan ve boğazından bıçaklanıp darp edildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine polis ekipleri şüpheli eski eşi kısa sürede yakalayarak tutuklattı.
-
Hastaneye kaldırılan Nazmiye Çalışkan, 4,5 ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından yüzde 96 engelli kaldı ve yürüme kabiliyetini yitirdi. İki çocuğuyla tek başına kalan Çalışkan, hastane ziyaretleri nedeniyle çocuklarını dedelerinin evine bıraktı. Bu sırada bir dernek çocuğun durumunu sosyal medyada paylaşınca, çocuğun dedesi "Anneleri çocukları terk etti" beyanında bulundu. Bunun üzerine çocuklar devlet korumasına alındı. Eski kayınbabası İzzet Özgül, gelinini suçlayarak, 8 aydır bakamadığı torunlarının kendisine verilmesini talep etti. Özgül, oğlunun eşini bir kere bıçakladığını ve boğazındaki izlerin dikiş izi olduğunu belirterek, "Ben torunlarımın arkasındayım, benim canımı alın ama torunlarımı verin" dedi.
-
İzzet Özgül, olaydan sonra bıçağı alıp poşete koyarak polislere teslim ettiğini ve torunlarının bıçağı görmesini istemediğini ifade etti. Tüm bu yaşananların mahkemede dile getirildiğini vurgulayan Özgül, adalete güvendiğini ve torunlarına kendisinin bakmak istediğini yineledi. Özgül, "Olay günü ben zaten ambulansı, polisi çağırdım. Biz adalete sığınıyoruz" şeklinde konuştu.
-
-








