Türk dünyası gençliği, Eskişehir’in tarihi zenginliklerini keşfetti

  • Türk dünyası gençliği, Eskişehir’in tarihi zenginliklerini keşfetti 0

    Eskişehir’de eğitim gören Türk dünyası öğrencileri, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla düzenlenen özel turlara katıldı.

  • Türk dünyası gençliği, Eskişehir’in tarihi zenginliklerini keşfetti 1

    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Eskişehir Kızılelma Turan Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen projede, farklı Türk cumhuriyetlerinden gelen üniversite öğrencileri bir araya geldi. Bu turlar, öğrencilerin Eskişehir’in binlerce yıllık tarihine tanıklık etmelerini sağladı.

  • Türk dünyası gençliği, Eskişehir’in tarihi zenginliklerini keşfetti 2

    Turlar kapsamında öğrenciler, Anadolu kültürünü yerinde tanımak ve kültürlerarası bağları güçlendirmek amacıyla Şücaaddin Veli, Seyitgazi, Yazılıkaya, Han Yeraltı Şehri ve Sakaryabaşı gibi önemli noktaları ziyaret etti. İlk duraklarında, Anadolu’nun manevi mimarlarından Şücaaddin Veli Ocağı’nı ziyaret eden öğrenciler, bölgenin inanç turizmi ve dervişlik geleneği hakkında bilgi aldı. Daha sonra, Frig medeniyetinin kalbi olan Yazılıkaya bölgesine geçen gençler, devasa kaya anıtlarının büyüleyici ihtişamı karşısında etkilendi. Öğrenciler, Roma ve Bizans dönemlerine ait izleri taşıyan Han Yeraltı Şehri’nde de tarihin derinliklerinde gizemli bir yolculuğa çıktılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.