Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 0

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de düzenlenen Gazze Barış Kurulu toplantısında Türkiye'nin Gazze'ye yönelik olası katkılarını değerlendirdi. Fidan, Türkiye'nin Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker sağlama konusunda hazır olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 1

    Toplantıda, iki yıl süren çatışmaların ardından sağlanan ateşkesin önemine vurgu yapan Fidan, ancak insani durumun hala hassas olduğunu ve ateşkes ihlallerinin sürdüğünü dile getirdi. Bu nedenle hızlı, koordineli ve etkili bir uluslararası müdahalenin şart olduğunu vurgulayan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'nin istikrara kavuşması ve toparlanması konusundaki kararlılığının altını çizdi. Türkiye'nin halihazırda Gazze'ye önemli miktarda insani yardım sağladığını da ekledi.

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 2

    Bakan Fidan, Türkiye'nin sadece güvenlik alanında değil, sivil alanlarda da Gazze'ye destek verebileceğini ifade etti. Sağlık ve eğitim sektörlerinin yeniden yapılandırılması ile polis gücünün eğitimine anlamlı katkılar sunabileceklerini belirten Fidan, Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker sağlama teklifini yineledi. Türkiye'nin adil ve kalıcı bir barış çabalarını desteklemeye devam edeceğini ve bu barışın temelinin iki devletli çözüm olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi. Bölgedeki tüm halkların yararı için bu hedefe ulaşılmasının önemine dikkat çekti.

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 3

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 4

  • Türkiye'den Gazze'ye Uluslararası İstikrar Gücü İçin Asker Gönderme Teklifi 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.