Türkiye ve Mısır'dan dev adım: Ticaret hacmini katlayacak iş birliği protokolleri imzalandı!

  • Türkiye ve Mısır'dan dev adım: Ticaret hacmini katlayacak iş birliği protokolleri imzalandı! 0

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun liderliğindeki Türk iş dünyası heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'a yapacağı resmi ziyaret öncesinde Kahire'de önemli temaslarda bulundu. Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye-Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu'nda, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflendi.

  • Türkiye ve Mısır'dan dev adım: Ticaret hacmini katlayacak iş birliği protokolleri imzalandı! 1

    Mısır Maliye Bakanı Ahmed Kouchouk'un çevrim içi katılım gösterdiği forumda, T.C. Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Ahmet Al Wakil ve iki ülkeden önde gelen iş insanları yeni yatırım fırsatlarını masaya yatırdı. Toplantıda, lojistik maliyetlerini düşürmesi beklenen Mersin-İskenderun ve İskenderun-Dimyat arasındaki Ro-Ro seferlerinin yeniden başlatılması stratejik bir hedef olarak belirlendi.

  • Türkiye ve Mısır'dan dev adım: Ticaret hacmini katlayacak iş birliği protokolleri imzalandı! 2

    Forumun sonunda sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat gibi pek çok sektörü kapsayan kapsamlı iş birliği anlaşmaları imzalandı. TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ve her iki ülkenin oda ve borsaları arasında atılan bu imzalarla, ticaret hacminin kısa sürede en üst seviyelere taşınması amaçlanıyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, imzalanan protokollerin önemine vurgu yaparak, tarım ve hayvancılık gibi alanlardaki iş birliğinin bölgesel kalkınma için de büyük değer taşıdığını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.